Македонија
17. јуни 2018 - 21:14

Едно име имаме - Македонија - ечи пред Собрание вечерва

Неколку илјади граѓани и вечерва се пред Собранието да го изразар своето несогласување со договорот со Грција за промена на уставното име, кој беше потпишан денеска во Преспа.

Организатори на вешерашниот протест се навивачката група Комити.

Се пејат патриотски и народни песни за Македонија, а дел од приутните запалија и бакљи. Уа за предавниците, извикуваат демонстрантите.