Бизарно но вистинито
19. јуни 2017 - 14:08

Џиновски питон се појави сред село и проголта недолжно суштество

Питоните се познати како големи змии, кои може да проголтаат голем плен, но овој питон малку претерал.

Дол цели 4,5 метри, ова чудовиште од питон е видено во индиско село каде нападнало стадо кози, а едно од несреќните животни завршило во стомакот на питонот.

Питонот откако завршил со ручекот сакал да си замине од селото, но бил премногу тежок за да се движи.

Жителите на селото лесно можеле да го фатат питонот и да ги контактираат тамошните власти, кои дошле позмијата, па откако и бил отстранет пленот од стомакот  е пуштена во своето природно живеалиште.