Бизарно но вистинито
25. January 2016 - 22:32

Две години трпел болки во стомакот за подоцна да дознае дека во него растело ова!

Човек отишол во болница каде што поминал три дена со болки во стомакот и повраќање. Тој кажал дека веќе две години пати од болки во стомакот, губиток на апетитот, килажа и анемија, а сето тоа проследено со недостаток на железо.
 
Кога го прегледале, не пронашле „ништо посебно“, но по прегледот на столицата под микроскоп, откриле нешто неверојатно - јајца од тенија. Пациентот тогаш кажал дека имал обичај да јаде живо говедско месо, кое е познато потоа што може да содржи тенија.
 
Докторите му препишале соодветни лекови и 2 ипол часа исфрлил неверојатни 6,2 метри долга тенија. На нејзината глава имало закачено неколку јајца и утврдено било дека се работи за „говедска тенија“.
 
За среќа на овој човек, лекувањето било успешно и по три месеци повторно добил апетит и ја зголемил килажата.