Свет
17. March 2020 - 13:34

Двајца вработени во СЗО заразени со новиот коронавирус

Двајца членови на персоналот на Светска здравствена организација (СЗО) заразени се со новиот коронавирус, соопшти претставникот на СЗО, Кристијан Линдмајер.

Тоа се први случаи на Ковид-19 помеѓу персоналот на СЗО.

– Во седиште на СЗО работата околу 2.400 луѓе, а поголемиот број од нив работи од дома со цел да се намали можноста за пренос на коронавирусот, посочи Линдмајер.