Македонија
1. July 2020 - 17:40

Два нови случаи на КОВИД-19 во Кавадарци

Два нови случаи на КОВИД-19 се регистрирани во Кавадарци, информираше доктор Ристе Јовановски, специјалист епидемиолог во кавадаречкиот Центар за јавно здравје.

Во првиот случај станува збор за пензионерка на 67 години. Во вториот случај, се работи за работник во фабриката Дрекслмаер, кој не работел на лента и неколку дена не бил на работа.

Двајцата биле на домашно лекување.