Македонија
6. March 2020 - 18:16

Два нови случаи на коронавирус во Македонија

 Министерството за здравство информира дека денеска во попладневните часови, на коронавирус се тестирани двајца нови пациенти и нивните резултати се позитивни на вирусот.

-Според информацијата која ја имаме во моментов, станува збор за сопружници од Дебар, кои пред неколку дена се вратиле од Италија, се наведува во соопштението од Министерството за здравство.

Од Министерството додаваат дека ги собираат деталите за пациентите.