Живот
28. December 2015 - 16:56

Два лава се приближиле на повредено бебе лисица - Тоа што го направија, никој не може да го објасни!

Нема апсолутно никакви сомневања дека мајките со своите инстикти ги штитат и бранат децата. Но понекогаш тој мајчински инстикт проработува и кон бебиња на други животински врсти. за нас луѓето то ни изгледа нормално, но и во случаите кај животните тоа може да се случи! Но никогаш нема да поверуваме дека тоа е можно и во случаите кај дивите мачки!
Мајката - лавица, пронајде во еден резерват во Боцвана, повредено бебе лисица.
Наместо веднаш да го распачат, големите мачки му приближија многу полека, како да внимаваа соо својата величина да не го уплашат малото животно.
Мајката лавица цело време ги отргнувала останатите лавови од лисицата...
... и стрпливо чекала бебето да ослободи од шокот и само да стане!
Кога некој сакал да се приближи до бебето таа реагирала вака
Била спремна со својот живот да го брани малото.
Набрзо и лавчињата почнале да се приближуваат.
Дури и „таткото“ се доближил и стрпливо чекал.
Подоцна, малата лисица почнала да се помрднува.
Застанало на своите нозе!
Лавицата го испратила малата лисица и мирно го гледала додека се движи...
И понатаму е за неверување како природниот непријател, овде станува пријател.