Живот
16. August 2016 - 19:33

ДРАМАТИЧЕН МОМЕНТ: Тигар одбрани чувар од напад од леопард!

Тигар во зоолошка градина во Мексико му го чувал грбот на чуварот, одбранувајќи го од напад од леопард.

Имено, додека чуварот си играл со лавовите, леопардот Дхарма одеднаш истрчал и сакал да го нападне.

Во тој момент тигарот Азтлан скокнал пред леопардот и го спречил да го повреди чуварот кој не бил свесен за опасноста која му се подготвувала.