Живот
13. December 2017 - 15:37

Драма на небото: За влакно избегнат судир помеѓу два руски Сухои кои едвај се разминале

Руски ловец Су-35 со огромна брзина и на екстремно мало растојание прелетал покрај Су-30СМ, а снимката од овој за малку трагичен случај објавена е на интернет.

Видеото е снимено од кабината на Су-30СМ. Су-35 со голема брзина прелетал буквално покрај другиот ловец, пишува Спутник.

Медиумите пишуваат дека инцидентот се случил на небото над Сирија во време кога авионите се враќале во Русија.

Погледнете го видеото.