Живот
4. December 2017 - 21:38

Домашен лек за исфрлање слуз од белите дробови: Во текот на ноќта ја потиснува и најлошата кашлица

Секој имал можност да се сретне со постојана кашлица, што е многу непријатно, а со тоа и не спречува да работиме. Во такви случаи бараме решение што може да ни помогне да се справиме со оваа кашлица.

Досега земавме некои лекови за кои мислевме дека ќе се ослободиме од кашлање, но тие немаат многу посебен ефект и ја олеснуваат болката само за некое време.

Наместо да ги употребувате сите овие лекови, би било подобро ако сте подготвиле некои од природните лекови со кои ќе можете да дејствувате, или да му помогнете на вашиот организам и да се ослободите од кашлање. Облога од мед се покажа како фантастичен  и помага во отстранувањето на кашлицата, особено кај децата!

 

Сега ќе ви кажеме како да ја подготвите

 

- домашен мед

- маслиново масло

- брашно

Подготовка: 

Се става малку брашно и масилново масло и добро се замешува,  а потоа додадете мед. Добро измешајте ја мешавината за да ја добиете еднаква смеса, а потоа ставете ја на салфетка. Па потоа ставете ја на газата.

Газата ја ставате на грбот или пак кај градите и  ја фиксирате со салотејп. Ако овој облог го ставате кај децата, треба да им  ја залепите  три часа пред легнување 

Досега никогаш се нема појавено несакана рекација, така да секој смее ова да го користи.