Македонија
20. August 2019 - 8:40

Договори за грантови и заеми за подобрување на услугите во 11 општини

Во Министерството за финансии денеска ќе бидат потпишат договори за грантови и заеми преку Проектот за подобрување на општински услуги-МСИП.

Договорите ќе ги потпишат заменик министерката за финансии Ширет Елези и градоначалници на 11 општини.

Со  средствата ќе се финансира изградба на локални улици, водоводи, набавка на механизација и слични општински капитални проекти, најави Министерството за финансии.