Живот
9. March 2016 - 13:13

Додека умирала љубовта на нејзиниот живот - Ќе се наежите што сторила таа

Поминале само седум месеци откако Даниела и Метју се венчале, па го доживеале најголемиот тест на нивната љубов.

Докторот ми објасни дека 90% од луѓето во таа состојба никогаш не се враќаат од кома. Па им предложил да го тргнат од апарати но таа одбила. Месеците поминувале а Даниела одлучила својот сопруг од болница да го префрли во својот дом, и сама да се грижи за него. Таа никогаш не се откажа од помислата дека нема да успее.

По три месеци во кома, чудото во кое Даниела се надевала навистина се случило.. Матју се разбудил, но последиците биле сериозни. Тој не можел да оди, да зборува. не знаел која е Даниела ниту пак како се вика. Но ни тогаш не се откажала. Опоравувањето било тешко но успешно.

Четири години подоцна Матју може нормано да збори, да оди, и му се вратиле сите телесни функции.

-Да не беше ти немаше јас да постојам веќе, јас сум бескрајно благодарен на Даниела шт никогаш не се откажала.

Оваа жена кога му ветувала дека засекогаш ќе биде со него и во „Добро и во лошо“ на тоа навистина мислела.