Балкан
19. July 2019 - 16:38

Доби повик за Хаг: Рамуш Харадинај поднесе оставка од премиерската функција

Косовскиот премиер Рамуш Харадинај поднесе оставка на седницата на влада.

На конференцијата за медиуми рече дека добил покana за Специјалниот суд во Хаг.

„Од овој момент не сум повеќе премиер. Следната недела би требало да се појавам во Хаг“, наведе Харадинај.
 

Тој додаде дека одлучил да поднесе оставка зошто не може да биде премиер.

„Сакав да ја одвојам честа од повикот за на суд. Не оди ниту државата Косово ниту премиерот на суд туку Рамуш Харадинај“, им рече на новинарите на српски јазик.