Македонија
15. January 2020 - 11:55

Димковски ги повика техничките кадри од ВМРО-ДПМНЕ да соработуваат

Министерот за земјоделство, Трајан Димковски, ги повика членовите во Техничката влада од редовите на ВМРО-ДПМНЕ да не прават опструкции на работата. Мора да соработуваат за доброто на граѓаните, кои не треба да се жртви на дневни политички препукувања.

 Димковски ги повикуваме техничките кадри на ВМРО-ДПМНЕ да се ослободат од матрицата во која се заглавени. 

“Точно е дека сме идеолошки различни и по начинот на размислување и по политичкото дејствување. Но, тоа не смее да биде пречка до 12 Април да соработуваме со министрите и дополнителните заменици за повисоки цели и во интерес на граѓаните. Земјоделството е еден од клучните двигатели во напата економија и затоа сите имаме обврска да работиме на развојот на оваа гранка”, рече Димковски.

Мирјана Јовеска