Балкан
22. February 2020 - 18:48

Девојка паднала од трети спрат во Ниш - се спуштала по чаршави

Девојка паднала од трети спрат зошто се обидела да се спушти преку чаршафи. Станува збор за млада дваесет и девет годишна нишлијка која била сериозно повредена утрово околу 10 часот. Девојката паднала од третиот кат на зграда на улицата Књажевачка.

Според читателите на „Курир.РС“, девојката останало сама дома откако нејзината мајка и брат и отишле на гробиштата, бидејќи денеска е верскиот празник Задушница. Според соседите, таа се обидела со помош на врзани чаршафи да слезе надвор од третиот кат на зградата долу во дворот на станбениот објект. Сепак, таа паднала, се повредила и итно била пренесена во Центарот за итни случаи во Ниш. Соседите кажале дека слушнале само тап удар и лелекање.