Македонија
23. September 2023 - 15:22

Денеска почна есента

Првиот ден од есента почна денеска, во 8:50 часот. 

Есента почнува денеска за жителите на северната земјина полутопка. Во исто време пролетта почнува за жителите на јужната хемисфера.

Тоа значи дека утрово Сонцето преминува од северната на јужната хемисфера и така во исто време за жителите на јужната хемисфера почнува пролетта.