Македонија
12. February 2016 - 8:36

Дела од Кичевската ликовна колонија на изложба во Прилеп

Во ликовниот салон на Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп вечер ќе биде отворена изложба на дела од меѓународната Кичевска ликовна колонија.
 
Ќе бидат изложени творби од 19 автори, учесници на 22-то издание на Колонијата. Делата се на уметниците од Бугарија, Србија, Црна Гора, Казахстан, Малезија, Албанија, Кипар и од Македонија.
 
Меѓу делата се наоѓаат и творби од еминентите македонски автори: Жарко Јакимовски, Васко Ташковски, Слободна Милошески, Емил Шулајкоски, Ѓорѓи Чулаковски- Ѓото, Решат Амети, Христина Зафировска.