Живот
30. August 2015 - 12:10

Дедо купил Албанка за 3000 евра: Сакал млада од 35 години - Еве каква му „подметнале“!

Договорените бракови помеѓу албанците датираат многу одамна, но приказната за овој човек е навистина неверојата.
 
Инаку Реџет Кастрати од село близу Призрен, кога наполнил 61 година, решил повторно да се ожени.
 
Купил млада Албанка за да му биде жена. како што изјавил за локалните медиуми за идната споруга платил дури 3000 евра.
 
Сепак, иако очекувал, како што вели жена од 35 години, му донеле девојче од 19 години. приказната за овој човек е уште поинтересна по тоа што со првата сопруга која починала во 2000 година има дури 12 ќерки.
 
Сите негови ќерки се омажени и он има дури 50 внуци. Со новатасопруга Валентина пред 4 години го добил првиот син и му дале име Дијамант.