Македонија
11. July 2021 - 16:58

Децениската негрижа причина за сомнеж, дали има начин за спас на Преспанското Eзеро

Децениската негрижа кон природното богатство во Преспа не доведе во состојба кога во ризик е развојот и егзистенцијата на цел еден регион. Ако нема вода во езерото, нема вода ниту за земјоделските насади, но за жал ќе ги нема ниту туристите.

Мнoгу документи, ветувања и планови но досега ништо не ја подобрува состојбата. Анализата за празнењето на Преспанското Езеро е дел од проектот, „Разбистри се“ чиј медиумски партнер е телевизија Сител