Живот
26. April 2018 - 22:45

Дали на лето го полните резервоарот до крај - не правете го тоа, може да биде опасно

Многу луѓе имаат навика да го полнат резервоарот на автомобилите со бензин до крај, но не сфаќаат дека тоа е голема грешка.
 
Ова предупредување важи за дизелот и бензинот, кои на високи температури се шират и може да претечат од резервоарот, особено на пеколот, па може да дојде до експлозија и пожар.
 
Според статистиката, со 50 литри доаѓа до зголемување за 2 проценти на 30 степени, па затоа не го полнете резервоатрот до крај и заштитете се себе и семејството