Македонија
27. March 2021 - 9:41

Д-р Беќаровски: Да не се лажеме, до 1 април вакцинираните попишувачи ќе немаат создадено имунитет

Д-р Нико Беќаровски на фејсбук ја искоментира најавата дека попишувачите ќе бидат во приоритетните групи за вакцинирање, откако во недела во Скопје ќе пристигне првата пратка вакцини преку Ковакс системот.

„Да не се лажеме! И пред две недели да ги вакциниравте сите попишувачи, на 1 Април пак ќе немаат создадено имунитет! Затоа вакцинирајте ги до 1 Април, ревакцинирајте ги пред Велигден, а пописот нека започне најрано на 14 мај, ден по Рамазан Бајрам!, напиша доктор Беќаровски на фејсбук.