Македонија
10. September 2019 - 11:46

Цветанка Периќ е избрана за нов судија во Врховниот суд

Членовите на Судскиот совет на денешната седница едногласно ја избраа Периќ, која била и прва на ранг листата од 4 пријавени кандидати.

На денешната седница на дневниот ред е и разрешување на претседател на суд, а според извори од судот станува збор за претседателот на Врховен Јово Вангеловски.

Претседателот на Судскиот совет, Киро Здравев, во изјава дадена пред седницата, не сакаше да прецизира дали ќе се расправаат за евентуално разрешување на Вангеловски, бидејќи овие точки се затворени за јавност.

 

Горан Симоновски