Живот
14. јуни 2016 - 16:03

Чудо: Додека бев мртов видов човек - тоа беше Исус!

Зек Клементс (17) бил нормален и здрав средношколец и спортист. На часот по физичко воспитување во Виктор Лајф Академијата во Браунвуд, одеднаш колабрирал и претрпел срцев удар.

Тинејџерот итно е префрлен во болница каде лекарите биле подготвени да го прогласат за мртов зошто немал пулс дури 20 минути.

Потоа тој под потполно необјаснети околности наеднаш ожиеал. Имено, се освестил по неколку дена во болница.

Лекарите и современата медицина не можат да го објаснат неговото неверојатно опоравување.

-Се чувствував потполно чудесно. Во тие 20 минути колку што бев мртов, видов човек со долга брановидна коса и густа брада. Сфатив дека тоа е Исус, рече Зек.

Еве ја неговата животна приказна: