Кошарка
15. September 2016 - 8:59

Четири репрезентации и се приклучија на Русија

По одигрувањето на дуелите од 5.коло од квалификациите за Евробаскет 2017 уште четири селекции изборија пласман на завршницата, а тоа претходно го направи и Русија. Тоа се селекциите на: Белгија, Словенија, Црна Гора и Унгарија.

Резултати на натпреварите од 5.коло:
А група: Белгија - Швајцарија 87:49, Исланд - Кипар 84:62.
Табела: Белгија 10 бодови, Исланд 8, Кипар 6, Швајцарија 6.
Б група: Германија - Австрија 78:58, Холандија - Данска 98:88.
Табела: Холандија 9, Германија 8, Австрија 7, Данска 6.
Ц група: Шведска - БиХ 76:78. Русија слободна.
Табела: Русија 6, БиХ 6, Шведска 3.
Д група: Полска - Белорусија 57:76, Естонија - Португалија 82:63.
Табела: Полска 9, Естонија 8, Белорусија 8, Португалија 5.
Е група: Словенија - Бугарија 85:63, Украина - Косово 100:61.
Табела: Словенија 10, Украина 9, Бугарија 6, Косово 5.
Ф група: Црна Гора - Албанија 94:56, Грузија - Словачка 96:68.
Табела: Црна Гора 10, Грузија 9, Словачка 6, Албанија 5.
Г група: Македонија - Велика Британија 62:89, Луксембург - Унгарија 65:68.
Табела: Унгарија 10, В.Британија 8, Македонија 7, Луксембург 5.
Натпреварите од последното 6.коло од квалификациите се играат на 17.септември (сабота).