Живот
25. May 2017 - 8:59

Булевар претворен во парк во Јужна Кореја

Булевар изграден 1970-те во центарот на јужнокорејскиот главен град Сеул, периодов беше претворен во рекреативен парк.

Во должина од вкупно 983 метри беа засадени над 24.000 дрвја, цвеќиња и други растенија. Впечатокот е навистина силен, а пејзажите изгледаат како насликани на најсовремена компјутерска графика.

Одговорна за проектот е инженерската компанија МВРДВ, чијашто цел градот да биде позелен и попријатен за живеење.