Loading Video...
Свет
23. April 2021 - 16:39

Бугарија се уште нема Влада, шансите за предвремени избори растат

Бугарија се уште нема Влада. Досега владејачката паритја ГЕРБ го врати мандатот за формирање влада. Двете партии Има таков Народ и Демократска Бугарија чија поддршка ја бараше победникот на изборите одбија  дури и да разговараат на таа тема.

Има таков народ, второпласираната партија на изборите наредните денови ќе го добие мандатот. За тоа време според претседателот Радев партијата ќе може да ги разгледа своите опции. Шансите за предвремени избори растат коментираат бугарските политички експерти.