Македонија
19. August 2019 - 11:02

Брзата помош со 3 пати повеќе зголемен ангажман периодов

Незнаењето како да се проверат основните здравствени параметри е една од причините за брзата помош да излегува се` почесто на терен. Докторите од итната медицинска помош не` учат како правилно да измериме притисок, пулс, шеќер и температура.

.be