Македонија
15. December 2018 - 22:49

Бранителите во Прилеп денеска одржаа протест

Бранителите во Прилеп денеска одржаа протест на кој што побараа како што велат итно запирање на обезличувањето на македонскиот народ и македонската држава и уништувањето на македонскиот идентитет. Порачаа дека тие како бранители имале право и должност да знаат што се случува во моментов со Македонија и каде се движи таа. Повикаа на масовни протести за зачувување на името и државата.