Македонија
19. May 2019 - 19:28

Бошнакиња родена во Скопје кандидат за европратеник

Претседателката на GO HSLS- Дубровник Белка Елезовиќ е кандидатка на листата на HSLS за европскиот парламент на изборите кои ќе се случат на 26 мај.

Изборите за Европскиот парламент кои ќе се одржат следниот викенд не се многу важни само за ЕУ туку и за секоја држава во Европа.

На оваа листа се најде и Бошњакињата Белка Елезовиќ (Пепиќ) која е родена во Скопје и блиска до нашата земја Република Македонија.

Целото интервју со кандидатот за европратеникот можете да го прочитате ТУКА.