Спорт плус
14. December 2023 - 18:20

Бобан Илиоски од Европското првенство во Муаи таи во Анталија се враќа со бронза

Бобан Илиоски се здоби со бронза на  Европското првенство во Муаи таи во Анталија.

„Бобан кондиционо и технички немаше никаков проблем додека траеа борбите тој е одлично подготвен физички но во борби приметивме психички замор заситеност, кој замор му се манифестираше со рамнодушност додека траеа борбите како да ги работеше механички и махинално, првата ја тепавме, но втората ја изгуби на поен разлика, иако многу тенка беше каде Боби да си го имаше тој жар за победа, сигурен сум дека ке ја добиеше и ке стигневме во финале. Но задоволен сум од неговиот успех од ова европско Муаи таи првенство каде начинот на борба, правилата, и техниките се разликуваат од Кикбоксот. Потполно го разбирам он имасе еден тежок период оваа година подготвувајки се за светското злато во Кикбокс, секојдневно по два тренинга, рано станување, пазење на исхрана, скратување на сите  останати задоволства и учество на сите контролни мечеви каде немаше еден слободен ден. И да напоменам дека пред само десетина дена се врати со злато од Светското Кик Бокс првенство во Португалија. А лани го зема европското злато на европското Кик бокс првенство во Анталија. Со ова првенство ги завршивме активностите за оваа година. Одиме уште појако следната година“ , изјави Дејан Митровски  - Урко.