Живот
24. јуни 2016 - 20:43

Битка на титаните: Питон и алигатор се борат до смрт

Додека луѓето се населувале и преселувале низ целата планета, со себе носеле многу билки и животни кои потполно никогаш не сме ги разбрале.

Во тоа време немало начини да разбереме што точно правиме со природните живеалишта на животинскиот свет. Денеска во време на технологијата, сфаќаме дека некои работи се погрешно направени. Има животни на места на кои не треба да бидат, а последните од тоа се покажуваат.

Дивите вепари на Хаваи уништуваат се пред себе, а бурманскиот питом се бори со американскиот крокодил за опстанок.

Токму оваа борба може да ја видите на дело: