Македонија
20. November 2023 - 12:28

Битиќи: Во Буџетот нема пари за повисоки плати на администрацијата

По најавите за протести на Фондот за здравстевено осигурување и секојдневните протести на административците, вице премиерот за економски прашања вели дека во Буџетот нема пари за покачување на платите

Пари има за зголемувањето на минималецот од март, а со тоа  вработените во јавниот сектор ќе добијат усогласување од септември.