Живот
6. April 2016 - 12:51

Бездомник молел за некој денар, тоа што го направи сопственичката ќе ве воодушеви

Бездомникот Маркус за да преживее морал да проси и краде, а поради тие прекршувања никој не сакал да го вработи. Несреќникот влегол во “Ejbin kafe“ во Америка и ја замолил сопственичката за неколку долари. 

- А зошто не работиш? Зар не знаеш дека ни мене никој ништо џабе не ми дава?, вака го дочекала сопственичката Сејша Ебгеј(25).

- Имам многу прркршоци и никој не сака да ме вработи, па морав до пари да доаѓам како знам и умеам - крадам, просам, одговорил бездомникот. 

Našao je smeštaj, kupio nešto odeće - i smeši mu se stalni posao (Foto: Facebook)

- Сакаш ли да работиш? Имам работа за тебе, му возвратила сопственичката  на несреќниот човекот на кого му дала шанса за нов почеток. 

Тој ден не сум имала работници и му понудив работа... Му светнаа очите и  се насмеаа и тоа ми го направи денот уште поубав. Ми рече дека ќе работи за малку храна, и еве веќе две недели работи кај мене по два часа... ми помага во носење на кеси, пари, садови и.т.н. И знаете што прави кога му плаќа,? Купува храна кај мене ( сам одлучи да плаќа) бидејќи така подобро се чуствувал, напишала сопственичката на Фејсбук.