Македонија
30. September 2015 - 12:05

Без струја утре дел од корисниците во Центар, Кисела Вода, Чаир, Илинден и Сопиште

Без струја утре ќе останат дел од корисниците во општините Центар, Кисела Вода, Чаир, Илинден и Сопиште.

Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје информира дека прекинот во снабдувањето со електрична енергија е заради технички зафати во електросистемот.

Без струја од 08:30 до 10:30 часот ќе бидат корисниците од улици Стефан Јакимов-Дедов од број 10 до број 20, од улица Владимир Полежиновски од број 8 до број 15 и улица Рајко Жинзифов од број 32 до број 40 во општина Центар.

Од 08:30 до 11:00 часот без струја ќе останат корисниците од село Драчево, дел од улица Јанко Мишиќ во општина Кисела Вода, од 08:30 до 14:00 часот улици со броеви 142 и 125 во општина Чаир.

Без струја од 08:30 до 15:30 часот ќе бидат корисниците од селата Миладиновци, Бујковци, Мршевци, Бучинци, Дељадровци и Грушино во општина Илинден, а од 09:00 до 11:00 часот корисниците од село Горно и Долно Соње, село Чифлик, село Света Петка и село Говрлево. во општина Сопиште.