Бизнис
9. October 2019 - 11:03

Без родова еднаквост нема брз економски развоj

Експертската јавност и бизнис секторот се сложни дека ниту едно општество не смее да си дозволи да се откаже и да не го искористи потенцијалот на половина од своето население.

Ова беше истакнато на мегјународната конференција "Жени во индустријата: Лидерите ја унапредуваат родовата еднаквост".

Свое излагање на конференцијата имаше и американската амбасадорка Кејт Мери Брнс, која потенцираше дека со инвестирање во жените инвестираме во иднината.

Мирјана Јовеска