Балкан
3. April 2024 - 16:37

Австриската полиција објави нови фотографии од девојчето за кое се сомневаат дека е исчезнатата Данка

Австриската полиција денеска објави нови фотографии од девојчето кое личи на исчезнатата Данка Илиќ и две жени со неа за кои се претпоставува дека се романски државјани. Фотографиите се направени во саботата вечерта на трамвајската станица во Виена.

Австриската полиција денеска преку итно соопштение откри дека семејството на исчезнатата Данка Илиќ на сослушувањето изјавило дека на видеото објавено викендов „многу е веројатно дека се гледа Данка“. Дополнително, објавени се три нови фотографии кои можат да бидат голем чекор во понатамошната потрага по исчезнатото девојче.

На трите нови фотографии повторно се гледаат двете жени во друштво на девојчето кое потсетува на исчезнатата Данка Илиќ.

Се претпоставува дека оваа фотографија е направена од надзорните камери во близина на локацијата каде што српски државјанин ја направил снимката во Виена. Сега јасно ги гледаме лицата на жените.

Бидејќи на земјата има голема патна торба, се верува дека или пристигнале на станицата или дека некаде се упатиле, земајќи го со себе и малото девојче.

„Откако роднините на исчезнатото девојче ги погледнаа сликите, претпоставуваат дека многу веројатно се работи за исчезнатото девојче од Србија. Виенската полиција ќе изврши апсење по налог на јавното обвинителство“, соопшти австриската полиција.

Австриската полиција апелира до сите граѓани кои имаат какви било информации за жените од видеото да се обратат до органите на редот на 01-31310-33800 или во која било полициска станица.