Свет
5. July 2019 - 8:33

Авион принудно слета во Бостон поради пожар во внатрешноста

Авион на компанијата „Вирџин Атлантик” што летал од Њујорк за Лондон, принудно слетал во Бостон поради пожар во внатрешноста на леталото.

Полицијата соопшти дека екипажот го изгаснал пожарот. На летот 138 од Њујорк имало вкупно 217 патници, но за среќа ниту еден од нив по слетувањето не бил повреден, а истот важи и за членовите на екипажот.

Сите 217 патници на летот 138 од Њујорк и екипажот се неповредени по слетувањето.

Според полициски извори, пожарот е причинет најверојатно од дефект во електричниот систем на едно од седиштата за патници.