Македонија
8. November 2019 - 17:11

АРМ влезе во ОХИС

Припадници на АРМ пред малку влегоа во кругот на Фабриката ОХИС.

Според информациите на Сител, токсична материја метил акрилат се излеала внатре во фабриката при чистење на контејнер. Хемикалијата не е запаллива но, може да предизвка гушење и штипење на очите.

 

Даниел Василев