Технологија
24. August 2015 - 9:23

Apple дава бесплатни камери за iPhone 6 Plus

Компанијата Apple  објави дека одреден број на уреди имаат проблеми со интегрираната iSight камера, која бесплатно ќе ви ја замени. Ако имате iPhone 6 Plus и вашите фотографии изгледаат матни, најверојатно имате проблеми со iSight камерата, особено ако го купивте вашиот смартфон во периодот од септември 2014 до октомври 2015 година, бидејќи на веб страниците на Apple тој период е означен како критичен за камерите на сите iPhone-и.
 
За да проверите дали може и вие да добиете нова камера ако имате проблем, треба да го посетите овој линк и да го запишете серискиот број на вашиот iPhone 6 Plus. Ако биде препознаен како уред со проблематична серија, лоцирајте го Apple и контактирајте го. Се разбира, камерата на уредот не смее да има надворешни оштетувања, затоа што така процесот на замена нема да биде изработен бесплатно, туку ќе мора да го платите.