Балкан
5. јуни 2020 - 20:12

Анкета: Повеќе од половина Грци ќе одат летово на одмор

Над шест од десет Грци, односно 64 отсто се расположени летово да заминат на одмор; помалку од половина анкетирани (44 проценти) се загрижени за епидемијата на Ковид-19, а 59 отсто сметаат дека е потребно да се направат промени во Владата, односно реконструкција, покажуваат резултатите од истражувањето на јавното мислење спроведено од агенцијата „Pulse“ за грчката телевизија „Скај“.

Доколку постојат соодветни понуди и цени, 64 отсто од Грците одговориле дека сигурно или веројатно се расположени да заминат на одмор во Грција, а најголемиот дел од нив, речиси седум од десет се на возраст меѓу 30 и 44 години.