Бизнис
19. July 2019 - 12:53

Анѓушев: До крајот на мандатот просечната плата ќе биде 30.000 денари

Согласно динамиката на раст, просечната плата до крајот на мандатот ќе биде 30.000 денари, вели вицепремиерот Анѓушев откако Статистика објави дека за месец мај пораснала за 3,1 отсто.

Државата, според Анѓушев, ќе продолжи да го стимулира стопанството да ги зболемува платите за да работниците да бидат задоволни. Со тоа ќе се намали и иселувањето на младите.

 

Даниел Василев