Живот
14. јуни 2016 - 15:32

Анаконда нападна човек пред камерите, хорор кој ретко се гледа

Луѓето отсекогаш ловеле животни за да си обезбедат опстанок, но секако постојат и ѕверови кои знаат да возвратат.

Огромната анаконда е едно од тие суштества и ретко кој што се сретнал со овој разбеснат ѕвер преживеал. Зелените анаконди можат да пораснат и до 10 метри и практично целото нивно тело е составено од мускули - што ги прави многу опасни посебно за невооружени лица.

За да го заробат својот плен анакондите ги зариваат своите заби бо телото на жртвите по што цврсто ги стегаат. Тие не се нешто со што може лесно да се изборите.

На видео снимката се гледаат 10 најлуди напади од анаконди кои се забележени со камера.

Видеото е со вознемирувачка содржина.