Македонија
20. July 2019 - 11:24

Албански државјанин незаконски ловел на Галичица

 Албански државјанин вчера на полноќ бил приведен од полицијата бидејќи незаконски ловел на планината Галичица.

Министерството за внатрешни работи соопшти дека вчера во 00.10 часот во Полициската станица Охрид бил приведен и задржан Н.Х.Л. од Република Албанија, кој бил фатен при незаконит лов на 18 јули 2019 на планината Галичица, на место викано „Војтино“, на територијата на Република Северна Македонија