Балкан
2. May 2017 - 8:15

Албанската полиција заплени 2,7 тони марихуана

Албанската полиција во неколку одделни акции заплени 2,7 тони марихуана.

Во акцијата,насловена „Богова“ во Скрапар и Берат запленети се околу 1,9 тони марихана,три парчиња оружје, куршуми за истото а уапсени се и три лица.

Дел од дрогата или 820 килограми полицијата ги отркила натоварени во камион пред  куќата,сопственост на лицето Ислам Зулуфтари,кој е уапсен.

Во куќата сопственост на В.З.кој е во бегство, откриени се 50 вреќи со вкупно 490 килограми марихуана.Остатата количина на марихуана е запленета кај лицето М.З.исто така во бегство.

Во други две одделен акции полицијата од градот Лежа запленила 700 килограми марихуана.

Во куќа во селото Ишул,кај Лежа полицијата открила и запленила 300 килограми пакувани во вреќи,при што уапсен е сопственкот на куќата Пјетар Тони(56). Во втората акција на полицијата од споменатот град заплнети се 400 килограми од ова наркотично средство.

Во јужниот дел на земјата,кај Ѓирокастро полицијата запленила 90 килограми марихуана и уапсила едно лице.