Македонија
1. јуни 2018 - 13:09

„Алах акбар“ во училиштето Крсте Петков Мисирков во Радовиш - родителите загрижени

На социјалните мрежи се појави видео на кое во училиштето Крсте Петков Мисирков во Радовиш се држи верски обреди.

Во училишната менза по повод верскиот празник Рамазан, Оџа врши верски обред пред почетокот на ифтарската вечера.

Родителите се загрижени, а институциите се уште не поднеле никаква постапка за да ги заштитат учениците од ваквото однесување.

Колку за споредба, пред неколку години се крена голема врева помеѓу „експертите“ поради иницијативата на МПЦ да започне со богослужби, односно веронаука во училиштата низ Македонија, како факултативен избор на учениците.

Погледнете го видеото.