Живот
16. July 2018 - 19:01

Ако ви е празен акумулаторот не очајувајте, направете го ова и продолжете да возите

Доколку вашиот акумулатор не успева да го запали автомобилот, голема е веројатноста тој да е испразнет.

Доколку немате време да чекате помош на пат, потребно е да го направите следново:

Скршете неколку таблети аспирин и обидете се да ги пикнете во отворите на акумулаторот. Салицилната киселина реагира со сумпорната киселина во акумулаторот и веднаш ќе го врати во живот.