Балкан
26. April 2016 - 12:08

„Ако сум ја убил Јелена, на Теразије да ме обесат“ - Зоран Марјановиќ се колне дека не е виновен!

Зоран Марјановиќ, сопругот на брутално убиената пејачка Јелена Марјановиќ, во текот на сослушувањето во полиција упорно инсистирал на тоа дека не е убиец и дека нема никаква врска со злосторството.

Дури и понудил да го осудат на најтешка казна ако се утврдид ека е виновен.

1jelena krsmanovic

Зоран буквално ги преколнуваше полицајците да му поверуваат дека тој не е убиецот. Во еден момент, низ солзи, буквално рече: „Се колнам дека не сум виновен. Еве, нека ме обесат на Теразије ако сум јас тој кој ја убил мојата Јелена“. Цело време се оправдуваше дека ја сакал, дека е љубовта на неговиот живот и дека никогаш не се карале. Меѓутоа, факт е дека во неговиот исказ има многи контрадикторности. Ќе видиме што ќе покаже истрагата, каква е неговата улога во сево ова, вели извор близок на истрагата.

zoran-marjanovik

Полицијата успеа да дојде до нови сознанија во истрагата на убиството кои со денови не ѝ дава мир на Србија. Полициско куче откри како се движел убиецот на насипот на смртта. По смртта избегал преку ливада до патото кој води кон населбата Црвенка, а потоа завлегол во нивите. Истовремено полицијата трага по син караван, автомобил кој бил виден на насипот во време на злосторството и кој е регистриран на безбедносните камери.