Живот
6. February 2016 - 20:30

Ако ја имате оваа банкнота можете да ја замените за 15.000 евра

Ако ја имате оваа банкнота можете да ја замените за 15.000 евра.
 
100 српски динара, вредат околу 50 денари, освен ако не станува збор за банкнота од 1884 година. Таа банкнота вреди 15.000 евра.
Цената на старите банкноти зависи од зачуваноста на банкнотата и реткоста, а најскапа на Балканов е токму 140 години старата банкнота од 100 динари.
 
Следна по вредност е банкнотата од 10 динари од 1885 година, која вреди околу 8.000 евра.
Доколку во некоја фиока низ домот имате стари банкноти, проверете да не имате некој од овие.