Балкан
21. August 2015 - 15:37

Ајкула ги преплаши капачите во Херцег Нови

На црногорската плажа во Херцег Нови е забележана несекојдневна глетка.

Капачите од морето извадија ајкула, долга еден метар,и ја извадија јадицата и ја вратија во морето.

Локалните медиуми пренесуваат дека мештаните ја извадиле ајкулата со раце, а во морето била вратена за кратко време.

Од Институтот за биологија во Котор ијзавија дека не е невообичаено ајкулите да залутаат во залив, но додаваат дека набргу го напуштаат бидејќи заливот е премал за нив.