Македонија
21. јуни 2022 - 13:27

Ахмети: Путин не е болен, тој има царска доктрина

Лидерот на ДУИ, Али Ахмети од Приштина кажа дека дојде време Србија и Косово конечно да потпишат историски договор.

„Путин не е болен, тој има царска доктрина. Има платформа да реализира, голема идеологија. Постојат настапи меѓу Косово и Србите кои не се лесна тема на разговор, но потребен е историски договор меѓу двете страни. Проблемот не е само во Косово, мора да се направи помирување“, кажа Ахмети.

Исто така, премиерот на Албанија, Еди Рама кажа дека партиите во Косово мора да ги засилат напорите за да се интегрираат во Европа.